Mit kell tudni az alternatív gyógymódok létjogosultságáról az allergia kezelésében?

945
HOZZÁSZÓLÁS:

A természetgyógyászok a szervezet egészét figyelembe vevő, testi-lelki egyensúly helyreállításának jelszavát tűzik zászlajukra. Nem kétséges, hogy az embert mint testi-lelki biofizikai egészet kell szemlélnünk, és ez áll a modern orvoslásra is.gyogynovenyek

Az alternatív gyógymódok létjogosultsága

Cikk hirdetés 8.

Az alternatív gyógymódokban a betegek a felépülés újabb reményét keresik. Teljesen érthető, ha az az ember, aki úgy érzi, hogy nincs vesztenivalója, mert a hivatalos orvoslás már minden lehetőséget kimerített vele kapcsolatban, csodát remélve az alternatív gyógymódok felé fordul.

A betegnek és családtagjainak szükségük van valamilyen vélt vagy valós esélyre, amiben még reménykedhetnek. Egyébként olykor a hivatalos orvoslás is alkalmaz alternatív gyógymódokat kiegészítő terápiaként. Voltaképpen a hivatalos orvoslás és az alternatív módszerek különválása relatív, hiszen a legtöbb „szelídnek” nevezett gyógyításhoz forduló beteg egyben a hivatalos orvostudományt is igénybe veszi.

A diagnózis felállítására és a gyógyászat gyakorlására legálisan felhatalmazott, állami diplomával rendelkező orvosok közül pedig ma már sokan bővítették ki klasszikus praxisukat egy vagy több szelíd gyógymóddal is.

Sajnos nem egy természetgyógyász mindenfajta ismeretet nélkülözően, a reményvesztett, csalódott beteg hiszékenységét, csodavárását kihasználva, kuruzsló vagy áltudományos módszerekkel pénzt csal ki pácienseiből. Sokaknak egyetlen haszna talán, hogy meghallgatják a betegei. Néha már ez is gyógyító hatású.

Az ősember életmódja lehetővé és egyben szükségessé is tette, hogy életkörülményei enyhítésére felfedezzen bizonyos szereket, amivel elűzheti a betegségeket, enyhítheti a fájdalmat, gyógyíthatja sérüléseit. Az ősi gyógyszerek egy részét megőrizte és használja is a népi gyógyászat, melynek tanulmányozása során rengeteg új hatóanyagot fedezett és fedez fel mind a mai napig a gyógyszerkutatás.

A népi gyógyítás alapja az empirikus tapasztalat, míg a modern orvoslás tudományos alapokon áll. A népi gyógyászatban és sajnos egyes szelíd gyógymóddal „gyógyító” – inkább kereskedő – természetgyógyász szerei között számos olyan is van, amely misztikus, mágikus meggondolásból került a gyógyító anyagok listájára. Ezek legjobb esetben hatástalanok, de még így is veszélyesek lehetnek, ha a beteg annyira bízik bennük, túl hogy elfordul más, valóban hatásos kezelési módoktól.

Gyógynövények

Ki ne tudná, hogy valóban vannak mérgező, és gyógyító növények? Számos gyógyszer hatóanyagát növényekből vonták ki és azonosították. Ezek hatása tudományosan is ismert és elismert.

Gyakran használt köptetők, gyulladáscsökkentők, nyugtatók, görcsoldók, és még számtalan kedvező hatású szer közismert. A gyógynövények fontos vitamin források is.

Azonban sajnos, allergia ellen valóban hatékony gyógynövényt nem ismerünk, ugyanakkor a gyógynövények között is akadnak allergének.

945
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]