Milyen alternatív gyógymódokkal kezelhető az asztma és az allergia?

964
HOZZÁSZÓLÁS:

Az európai tudományos alapú gyógyászat, szemben a keleti és alternatív gyógymódokkal, törekszik az alkalmazott kezelések tudományos értékű magyarázatára, a gyógyszerek hatásmechanizmusának pontos megismerésére.gyogynovenyek-gyogyfuvek-2

Cikk hirdetés 8.

Az alkalmazott kezeléseket, gyógyszereket egymással statisztikailag összevetve értékelik a kifejtett hatást. A gyógyszerek kipróbálásakor kötelező az úgynevezett placebo – hatóanyag nélküli – kontrollált, kettős vak vizsgálat. Ebben sem az orvos, sem a beteg nem tudja, hogy a gyógyszer tartalmazza-e az új fejlesztésű gyógyszert vagy sem. így vizsgálják a valós hatékonyságot, majd hasonlóan összevetve a már bevált gyógyszerekkel is. Ez a modern, úgynevezett bizonyítékokon alapuló gyógyászat.

Ilyen vizsgálatokat a természetgyógyászati módszerekkel nem végeznek. „A hit hegyeket mozgat” – jól ismerjük ezt a plasztikus közmondást, ami a modern orvostudomány által is ismert placeboeffektus magyarázata. A hat hét hit és hat, hajdani hajnövesztő szer reklámszövege, jó aláfestője ennek.

Ha valaki hisz a gyógyulásban, az már önmagában is gyógyító hatású. Napjainkban a bioéletforma terjedésével, széles körben terjed a gyógyszerellenesség. Sajnos, mai ismereteinkkel még nem minden betegség gyógyítható. Vannak reménytelen betegségek, és nehéz beletörődni a tehetetlenségbe. Ilyenkor előtérbe kerülhetnek a misztikus gyógymódok.

A krónikus betegségek, mint amilyen az allergia is, fellángoló időszakaival fárasztja a beteg lelkét, különösen, ha gondos kezeléssel sem tehető tünetmentessé. Érthető, ha ilyenkor az alternatív gyógymódok felé fordul.

A gyógyulásba vetett hit kezdetben hozhat is némi enyhülést a tünetekben. Ennek alapján kidolgozták már az allergiás nátha tüneti kezelésére is a fényterápiát.

Hatásmechanizmusa pontosan nem tisztázott, de beszámoltak jó eredményekről. A kezelés a betegséget nem szünteti meg, de hatásosnak tartják a tünetek, mint az orrfolyás és orrdugulás enyhítésére.

Homeopátia

Sámuel Hahnemann német orvos tette le alapköveit az 1800-as évek elején. A módszer lényege, hogy a betegséget előidéző anyagoknak minimális mennyiségét viszik be a szervezetbe. Ez hivatott helyreállítani a szervezet betegségben felborult egyensúlyát.

Magyarországon nagy hagyományai vannak a homeopátiának, már az 1800-as évek elején volt kórházuk (Bethesda). Több hullámvölgy után 1990 óta újra nem tiltott az alkalmazása. A homeopátiás „gyógyszerek” bizonyítottan nem hatékonyak.

Akupunktúra

A több ezer éve, a kínaiak állal kifejlesztett tűszúrásos módszer elve az, hogy a szervek, érzékszervek úgynevezett akupunktúrás pontokon képviselve vannak a bőr felültén. Hazánkban 1989 óta működik akupunktúrás tudományos társaság.

A módszer hatásmechanizmusa tudományosan nem ismert. Alkalmazói szerint hatása a szervezet energiavonalaira, energiaáramlásának befolyásában rejlik. Hívei szerint jó hatású a szervezet általános ellenálló képességére, erőnlétére általában is, és konkrét betegségekben egyaránt.

Kifejezetten fájdalomcsillapításra, mozgásszervi megbetegedésekre, allergia és szenvedélybetegségek kezelésére, fogyasztásra használják. Ellenzői a mindenre jő, semmire se jó nézetet vallják, valamint hogy tudományosan megalapozatlan.

964
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]