Így erősítheti kisbabája immunrendszerét – Bébiétel készítési aranyszabáyok

976
HOZZÁSZÓLÁS:

Abból a célból, hogy babája immunitását tovább erősítse, a következő aranyszabályok betartása javasolható az első szilárd ételek bevezetéséhez.

Bébiétel készítési aranyszabályok

 1. Kerülje az olyan ételeket, melyek allergiás reakciót válthatnak ki. Az ilyen reakciók nyolcvan százalékát csupán nyolcféle étel okozza:
 • földi mogyoró
 • egyéb, fáról származó dió- és mogyorófélék (hikori dió, dió)
 • hal
 • kagyló
 • tojás
 • tej
 • szója
 • búza
Cikk hirdetés 8.

Ezen ételek közül egyik sem alkalmas első szilárd ételként való bevezetésre.

 1. Amikor csak teheti, friss élelmiszereket használjon – minél frissebb, annál jobb. Ezek nagyobb mennyiségben tartalmaznak olyan vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek létfontosságúak babája immunrendszerének fejlődéséhez. A hosszú tárolás során csökken az élelmiszerek tápanyagtartalma.
 2. Teljesértékű gabonaféléket használjon a finomított, csecsemők számára készített ételek helyett (pl. bébi-rizs, bébi-tészta), mert azok többféle tápanyagot tartalmaznak. Ebben a korban a következő gabonafélék megfelelőek: rizs, köles quinoa és hajdina. A közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy a szívbetegségek és a rák kifejlődésének esélyét akár harmadával is csökkentheti, ha a teljesértékű gabonából napi három adagot fogyasztunk. Ha ezeket már csecsemőkorában bevezeti gyermeke étrendjébe, azzal biztosítja, hogy jó úton halad az egészség és nem a betegség felé.
 3. Hogy megelőzze gyermekénél az allergiák kialakulását, a püréket egyetlen gyümölcsfajtából készítse, és egyszerre csak egyet vezessen be, majd két-bárom napon keresztül ugyanazt a fajta gyümölcsöt adja, hogy a csecsemő szervezete szokjon hozzá. Ily módon könnyen észreveheti, ha a baba szervezete reagál egy bizonyos élelmiszerre. Ezután elkezdhet létrehozni különféle kombinációkat is .
 4. Lassan, az ételek széles skáláját vezesse be, hogy a babának kialakuljon az egészséges sokféleség iránti étvágya. Ezzel azt is biztosítja, hogy gyermeke az optimális immunműködéshez szükséges tápanyagok széles választékát kapja.
 5. Az elválasztás folyamata során adjon annyi organikus terméket a babának, amennyit csak lehet. Ebben a korban a csecsemők a súlyukhoz képest sokkal több gyümölcsöt, zöldséget és gabonafélét fogyasztanak, mint a felnőttek. Ennél fogva sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy a nem organikusan termelt élelmiszerekből szervezetükbe a tűréshatárnál nagyobb mennyiségű rovar és egyéb kórokozó irtására használt szer kerül, melyekről tudott, hogy rákkeltőek. Életének korai szakaszában szervezete egyébként is bőven találkozik különféle vegyi és szennyező anyagokkal, ezért immunterheltségének csökkentése, bármilyen módon és amikor csak lebet, csak nyereséget jelenthet. Ha életének csak egyetlen szakaszában táplálja gyermekét organikus ételekkel, ez a legmegfelelőbb időszak.
 6. Kerülje a genetikailag módosított élelmiszereket, amikor csak lehetséges. A GM-ételek környezetre és egészségünkre gyakorolt hatása körül hatalmas vita zajlik. Ha az organikus élelmiszerek mellett dönt, azzal minimalizálja annak esélyét, hogy gyermeke GM-ételt fogyasszon.
 7. Egyéves koráig gyermekének továbbra is szüksége van napi 600 ml anyatejre vagy tápszerre.
976
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]