Az asztmás roham kezelése természetes gyógymódokkal

959
HOZZÁSZÓLÁS:

Az asztmás betegek jövője, ha a természetes gyógymód segítségével gyógyítjuk, nem reménytelen, sőt! Van egy néphit, mely szerint az asztmások hosszú életűek! – Mindezen elgondolást feltehetőleg a természetes kezelési módokkal elért eredmények ihlették!kornyezetvedelem-termeszetvedelem-02
Az asztmás roham kezelésében a természetes gyógymódok nagyon széles teret töltenek be.

» A rohamot megelőző előjelre a beteg mossa meg felső testét ecetes vízzel, és használjon váltakozó, forró-hideg lábfürdőt egy-két percig. (Mindez természetesen csakis egyenletesen meleg helyiségben!)

» Roham alatt itassunk kortyonként kamilla és ánizs keverékéből készült forró teát. A mellre állott vizes borogatást helyezzünk.

» Igen fontos szerepet játszik az étrend. Növényi koszt és sószegény diéta a követelmény! Fő cél a vér méregtelenítése és a savfölösleg megszüntetése. A gyümölcsöt és főzeléket feltétlenül előnyben kell részesítenünk.

» Ott, ahol az asztma bizonyos tápanyagok élvezete után, mint túlérzékenységi asztma lép fel (tojás, halfélék, eper, rák vagy fűszerek, húskivonatok stb.), a szigorú gyümölcskúrák keresztülvitele indokolt. Az ilyen egyének bélfalazata ugyanis bizonyos fehérjeanyagokat átereszt, amelyek ezekben a tápanyagokban vannak. A fehérjeanyagok így elbontatlanul a vérbe kerülnek, ahol méregként hatva a túlérzékenységi jelenségeket kiváltják. Mindezek a tünetek azonnal javulnak, sőt meg is szűnnek, ha a beteg az ártalmas anyagot kerüli.

» Gyakran azonban az ártalmas anyagok úgy is keletkezhetnek, hogy nem is tudjuk kikutatni azokat a tápanyagokat, ami ezt kiváltja. Ily esetben a szervezet „áthangolása” csak a diéta tökéletes átállításával válik lehetővé, mely célból gyümölcsnapokat alkalmazunk. A gyümölcsnapokat az asztmánál minden egyéb diétás eljárás mellett előnyben kell részesíteni, amennyiben ezáltal a mérges anyagok képződését a legtökéletesebben megakadályozhatjuk, a már képződött mérges anyagokat pedig eltávolíthatjuk. Az asztmás beteg lehetőleg heteken át folytasson szigorú gyümölcsnapokat.

» Mindenképpen kerülendőek a fűszeres és sós ételek, de még a túl cukrozottak is, mert erjedés közben a belekben savképződés indul meg. Kerüljük a puffasztó ételeket, különösen este: A vacsora legyen könnyű – Keveset együnk és ne túl későn!

» Az asztmára hajlamos szervezet életerejét mindenképpen fokozni és edzeni kell, hogy a szervezetben ne is képződhessenek izgató és mérges anyagok. Például e célt szolgálja a szakszerűen végzett hidegvíz-kúra. (Reggel vagy este hideg vizes lemosás. Egyszer naponta az egész test nedves pakolása, utána félfürdő, ami fokozatosan 30 fokról 20 fokra hűl le, közben dörzsölés, kenés, majd zuhany alkalmazása). Ahol lehetséges: harmatos fűben való taposás, légfürdők, orröblítés, gargalizálás. A betegekkel végeztessünk rendszeresített kilégzési gyakorlatokat.

» Az asztmás betegek jövője, ha a természetes gyógymód segítségével gyógyítjuk, nem reménytelen, sőt az asztmások szokatlanul magas életkort érnek meg, ezért a néphit, mely szerint az asztmások hosszú életűek, jogosult.

959
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]