Az asztmás roham – II. rész

980
HOZZÁSZÓLÁS:

Az asztmás roham ideges természetére vall (ahogy azt az I. részben is említettük) a rohamok feltallergia-asztmaűnően szabályos időközökben való megismétlődése, valamint, hogy a rohamokat külső ingerek, izgalom és lelki okok váltják ki. Egy másik csoportnál túlérzékenység jön létre bizonyos anyagokkal és szagokkal szemben. Mások bizonyos gyógyszerekkel vagy vegyi anyagokkal szemben túlérzékenyek.
Bizonyos állati szagok (ló, kutya stb.) is asztmarohamokat válthatnak ki, csak úgy mint egyes ételek (például tojássárgája, hal stb.) úgyszintén.

Nedves, agyagos, mocsaras vidékeken az asztmás rosszul érzi magát, szárazabb, ugyanakkor szubalpin vidéken, pormentes levegőben az asztmás rohamait egy csapásra elveszti. A magaslati éghajlat főleg gyermekeknél sok esetben jótékony – edző hatású.
Itt kell megemlíteni, hogy az úgynevezett szívasztmának semmi köze az asztmához. (Ez helytelen elnevezés, ami sajnos átment a köztudatba.) Amit helytelenül szívasztmának neveztek el, súlyos és végzetes tünete a szívelégtelenségnek, és nincs közvetlen összefüggésben az asztma betegséggel.

Van bizonyos összefüggés az asztma és a belső elválasztású mirigyek zavarai között , így a pajzsmirigy és a petefészek betegségei a nehéz légzést kedvezőtlenül befolyásolják, mégpedig az idegrendszer útján.

Az asztmás roham többnyire hirtelen és éjjel lép fel. A betegek súlyos fulladási rohamokat kapnak, levegő után kapkodnak, arcuk ijedtségtől sápadt, eltorzul, ajkuk kékesen, szederjesen elszíneződik, homlokukon hideg verejtékcseppek jelennek meg. A rohamok alatt heveny tüdőtágulat fejlődik ki, ami a roham után ugyan visszafejlődik, de ha a gyakori rohamok után idültté válik, tartós hörghurut alakulhat ki.

A rohamok percekig, de néha egy órán át is eltarthatnak. Hosszú rohamok után a beteg szemmel láthatólag kimerül. Gyakran bizonyos előjelei vannak a kifejlődő rohamnak, ilyenek: tüsszentés, köhögés, mellkasszorítás, erős bőrviszketés.

980
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]