Mit tegyünk, ha allergiára gyanakszunk?

991
HOZZÁSZÓLÁS:

Mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat, mert az allergiát kezelni kell. A nem kezelt allergia súlyosbodik, egyre több anyagra reagálva, és egyre több szervünket érintve hatalmasodhat el.allergia21

Az allergiák fajtái

  • Azonnali típusú: Ez az allergén szervezetbe jutása után néhány perc alatt létrejön, és a hízósejtekből kiszabaduló vegyületek okozzák az allergiás tüneteket.
  • Késői típusú: Az azonnali reakció során kiáramló anyagok újabb, más típusú immunsejtekhez küldenek üzenetet, mely sejtek a helyszínre vándorolnak, és ott 1-2 nap múlva hozzák létre az allergiás gyulladás elhúzódóbb tüneteit.

Hogyan derítsünk fényt az allergiára, és mi állhat még a tünetek mögött?

Cikk hirdetés 8.

Az allergia igazolására, kimutatására speciálisan képzett allergo-immunológusok a megfelelő szakemberek. Mindenképpen forduljunk azonban szervspecifikus szakorvoshoz is, hogy kizárjunk esetleges egyéb megbetegedéseket.

A szem szúrő, égő érzését okozhatják sérülések, idegentestek, bakteriális és vírusos fertőzések, a könnytermelés csökkent volta.

Krónikus náthát, orrdugulást fertőzésen kívül gyermekkorban gyakran az orrmandula túltengése, esetleg orrjárati idegentest tarthat fenn. Az akut vagy krónikus melléküreg-gyulladások egyaránt sújtják az idősebb és a fiatal korosztályt is. De fordítottan, allergiás alapon könnyebben alakul ki arcüreg-, elsősorban rostasejt-gyulladás.

Idősebb korban folyamatos vizes váladékozást okoz a nyálkahártya beidegzési zavara. Számos gyógyszer, elsősorban vérnyomás- és szívritmus-szabályozó, hormonkészítmények mellékhatásaként orrdugulás keletkezhet.

Az orrpolip az orrnyálkahártya és kötőszövet vizenyős burjánzása, amely allergiásoknál lényegesen gyakrabban fordul elő. Kezdetben valódi orrlégzési nehezítettséget nem okoz, de rövid idő alatt nagyra nőhet, teljesen elzárva az orrjáratokat, sőt az orrbemenetben is megjelenhet.

Az orrban, melléküregben növekvő rosszindulatú daganatok szintén tartós váladékozást, orrdugulást okozva hívhatják fel magukra a figyelmet. A tüdőben, kisgyermekkorban fejlődési rendellenességek, légúti szűkületek nehézlégzést, hangos légvételt eredményezhetnek. A gyulladások köhögéssel, köpetürítéssel járnak, és nem feltétlenül okoznak lázat, hőemelkedést sem. Az utóbbi évtizedben újra gyakran fordul elő a tüdő tébécés fertőzése.

991
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3457
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]