Ismerje meg, hogy milyen az allergiások ideális lakása

857
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ideális lakás allergénszegény, irritáló anyagoktól tartósan mentes lakás lennallergene. Ez mindenek előtt folyamatos aktivitást „üzemeltetést” igényel, a berendezés és anyagainak megválasztása után is.

Milyen is az allergiások ideális lakása?

Cikk hirdetés 8.

Az allergiások számára ideális lakásban nem érződik dohányfüst, legalább a hálószobában nincs szőnyegpadló, hanem könnyen tisztítható lakkmentes és ragasztás mentes fa vagy kőburkolat, a hálószobai ágynemű forrón tisztítható, a huzatok atkák számára átjárhatatlanok, nincsenek díszpárnák vagy a takarítás számára nehezen hozzáférhető poros zugok.

A fürdőszoba fala könnyen mosható, lehetőleg a plafonig, a burkolás hézagmentes. A plafon, esetleg a fal is gombaölő összetevőt is tartalmazó festékkel védett; magas hatékonyságú szellőzést építettek be, és száríthatók a törülközők.

Nem műanyag a fürdőfüggöny, hanem átlátszó, mosható lapokból áll, ha ilyenre egyáltalán szükség van.

Az érkező vendég a bejáratnál jól lepucolhatja a cipőjét a pollenszemcséktől és az utcapor egyéb alkotóelemeitől, és nem kell megküzdenie a család számára kedves hobbiállatokkal. (Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a lakásban, házban nincs minden elképzelhető hely a kedves állatok szőrével, nyálával tele).

A vendég „természetesen” tudja, hogy ajándékként lehetőleg nem cserepes virággal kell rémítenie az allergiás kisgyermek szüleit. A család kozmetikum- és takarítószer- és élelmiszerkészlete nem tartalmaz olyan anyagokat vagy összetevőket, amelyekre valaki tudottan allergiás.

Ha sikerül megvalósítani

Nem könnyű betartani és működtetni ezt a rendszert, ráadásul az egyes elemek allergiaelkerülést segítő hatása nem is mindig bizonyított. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az ilyen, összetett rendszerek, amelyeknek a tisztaság, a rendezettség is része, mindenképp kisebb, ezért előnyösebb környezeti terhelést jelentenek az allergiásoknak, és ez a tünetek enyhülésében is érzékelhető lesz.

Teljesen egészségesek számára nincsenek olyan megalapozott tapasztalatok, amelyek a lakás allergénszegénységét szükségessé tennék.

857
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Hermann Viktória szerint:

    Szerintem nem lehet “sterilizálni” ennyire egy otthont. Persze kerüljük az allergéneket, de ha a gyerek közösségbe kezd járni, máris tucatnyi olyan dologgak érintekzik amely kiválthatja az allergiát.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3430
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]