A legfontosabb tények az allergia gyógyszeres kezeléséről

961
HOZZÁSZÓLÁS:

Az allergiás nátha kezelése alapvetően a gyógyszerekre támaszkodik, amelyeket a tünetek és panaszok súlyossági fokozata szerint rendszerint lépcsőzetesen, azaz fokozatonként állítanak be. A betgyogyszer-antibiotikum-fogyasztas-4egség nem gyógyítható meg véglegesen, ezért a terápiát általában tartósan kell folytatni, és a betegek gondozása elengedhetetlen.

Hogyan kell a gyógyszereket helyesen alkalmazni?

Cikk hirdetés 8.

A szezonális náthában – az enyhe fokozatot leszámítva – a javasolt gyógyszereket folyamatosan kell használni a pollenszezon alatt, de a kezdeti tünetek befolyásolása céljából már egy-két héttel előtte is.

Perenniális náthában hosszan tartó kezelésre van szükség, a felülvizsgálatok és a gondozás során mindig összevetik a kezelés előnyeit és hátrányait.

Az allergiás náthában használatos gyógyszereket szájon át és helyileg, a szembe az orrba és/vagy a torokba adagolják. A két kezelési formát gyakran összekapcsolják, mert így erősebb hatás érhető el.

A gyógyszeradagolás formáját a kezelőorvos határozza meg és folyamatosan felügyeli, annak érdekében, hogy a beteg mindig az optimális terápiában részesüljön.

Elengedhetetlen a rendszeres kontrollvizsgálat

Évente újabb és újabb gyógyszerek kerülnek forgalomba, a légköri pollenkoncentráció és az időjárási viszonyok évente változhatnak, a beteg érzékenysége és még számos tényező módosulhat, mindez még a magát hatásosan kezelő betegnél is indokolttá teszi a rendszeres felülvizsgálatot.

Nem elégséges csak a bevált gyógyszerek „beszerzése”, mivel nem ritka a túlkezelés, azaz a tünetek enyhítése olyan gyógyszerekkel, amelyek enyhébb szerekkel is helyettesíthetőek lennének.

Az allergiás nátha gyógyításában alkalmazott gyógyszerek nagy része társadalombiztosítási támogatásban részesül, rendelésük és kiszolgáltatásuk rendeletben szabályozott. A rendeletek betartása szintén a beteg rendszeres ellenőrzését teszi szükségessé.

A gyógyszeres kezelés alapvető szerei az antihisztaminok és a helyileg alkalmazott szteroidok. Ritkábban kerül sor a krómon típusú gyógyszerek, az orrnyálkahártya-lohasztó szerek, illetve a kalcium alkalmazására.

961
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3426
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]