Allergének a születés előtt és újszülöttkorban

861
HOZZÁSZÓLÁS:

Vannak az allergiát „ kivédő tényezők “: az anya egészséges, bizonyos telítetlen zsírsavakban gazdag táplálkozása – ez a születés előtti és utáni életben is fontos lehet.allergen1

Mely tényezők hajlamosíthatnak allergiára születés előtt?

Cikk hirdetés 8.

Kerülendő a táplálékok túlzott „sterilizálása “, bizonyos baktériumok, így a Lactobacillusok jelenléte előnyös lehet táplálékainkban és környezetünkben.

A születés előtti anyai dohányzás és a passzív dohányzás a méhen kívüli életben allergiára hajlamosít.

A környezeti hatások időtartama, mennyisége és az allergiás jelenségek között összefüggés van, az allergén mennyiségének csökkentésével azonban nem csökken egyértelműen a betegség gyakorisága.

A különböző allergének eltérően hatnak. Bizonyos korai allergén jelenléte még védő hatású is lehet! Például megfigyelték, hogy minél magasabb volt a házipor baktériumtartalma a lakásban, annál kevesebb volt ott az allergiás.

Atópiás (allergiára hajlamos) családokban a kora gyermekkori macskatartás a felnőttkori allergiás érzékenységet csökkentette. A már kialakult macskaszőr-allergia esetén azonban a macskaszőr természetesen ártott a betegeknek.

Az allergia kiváltásában feltételezett tényezők (diétás tényezők, antioxidánsok hiánya, omega-3/omega-6 zsírsavak, a bélflóra vírusos és bakteriális fertőzései, oltások) sorában említésre méltó még az elhízás, a táplálék nagy sótartalma, a probiotikumok (a csecsemő bélflóráját kedvezően befolyásoló mikroorganizmusok) további precíz vizsgálatokat igényelnek, jelenleg az egyértelmű orvosi ajánlásokat ezekkel kapcsolatban még nem dolgozták ki.

Hogyan előzhetjük meg az allergia kialakulását?

Az allergiás folyamatot és ezzel a betegség megjelenését ki lehet védeni az immunológiai folyamat kiteljesedése előtt (= elsődleges megelőzés), a már kialakult allergiában azonban a panaszokat lehet enyhíteni a rendszabályok betartásával, az allergén kerülésével (= másodlagos megelőzés).

Az ételallergia kialakulása számos tényezőtől függ, beleértve az allergén természetű fehérjével történt találkozást (annak idejét, mennyiségét, gyakoriságát), a fehérje felvételét, lebontását és a vele szemben kialakuló toleranciát.

A csecsemőkorban meglehetősen gyakran megjelenő ételallergia, különösen a tehéntejfehérje-allergia okaként azt feltételezik, hogy a gyermek bélnyálkahártyája kórosan átereszti (különösen) a nagy molekulákat, és éretlen az immunrendszer válasza is.

Az anyatej elősegíti a bél immunrendszerének érését, és véd a baktériumokkal és más antigénekkel szemben.

861
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Nagy Daniella szerint:

    Hét hónapos terhes vagyok, pollen allergiám van, illetve a férjem is allergiában szenved. Érdeklődöm,hogy az allergia vagy az allergiára való hajlam örökletes is lehet?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]