Ismerje meg a gyógyszerek, a védőoltások és az allergia közötti kapcsolatot

950
HOZZÁSZÓLÁS:

A túlzott fizikai tisztaság mellett a túlzott biológiai „tisztaság” utáni vágy, a fertőzésekkel szembeni, sokszor indokolatlan félelem, a gyógyítás gyakorlata is hatást gyakorolhat a gyermekkori allergiás megbetegedések kialakulására.vedooltasok

Cikk hirdetés 8.

Kiemelendő az antibiotikumok gyakori és sokszor felesleges alkalmazása, ami azt is jelzi, hogy a szülő és az orvos nem bíznak a szervezet egészséges immunológiai tanulóképességében és a „megtanultak” felhasználásában az adott fertőzés elhárítására.

A védőoltások hatásai az allergiára

A védőoltásokkal kapcsolatban a kérdés még bonyolultabb. Egyes védőoltások inkább az allergia irányába mozdítják a szervezetet, mások általánosságban is erősítik az elhárító működését, azon felül, hogy megtanítják a védekezést a konkrét kórokozóval szemben.

Több tudományos vizsgálat például a kisgyermekek influenza elleni védőoltását kifejezetten előnyösnek találta a vírusfertőzésekhez csatlakozó, azok által provokált asztma megelőzése szempontjából.

A tuberkolózís (BCG) vagy kanyaró ellen oltott gyermekek között talán kevesebb az allergiás, a szamárköhögés oltóanyaga esetleg egy kicsit az allergiás hajlamot erősíti. Az oltások hatásáról azonban tudni kell, hogy az allergiákat befolyásoló hatásuk eltörpül a mellett a védő hatás mellett, amelyet a fertőző betegségekkel szemben kiváltanak, és hogy a különböző országokban nem feltétlenül azonos oltóanyagokat használnak, tehát járulékos hatásaik is eltérőek lehetnek. Ugyanígy, egyes fertőző betegségek az immunműködés átmeneti zavarát is kiválthatják, esetleg allergiás irányba tolva annak szabályozását.

Túl „steril” kömyezetben, úgy tűnik, az allergiák száma növekszik, bár ez a jellemző rendszerint a család gazdasági-szociális helyzetével is összefügg (mint a lakásméret, az egy szobára eső lakószám, a gyermekek száma, az egy főre jutó jövedelem), tehát egymagában nehezen vizsgálható.

A fertőzések elleni védekezőképesség és az allergiás reakciókészség, mint a fentiek is utalnak rá, egymás rovására, de nem egymást kizárva alakulnak ki a gyermek fejlődése során: a jó ellenálló-képesség még nem biztosíték az allergia ellen, mint ahogy az allergiást sem kell a széltől is óvni egész életében.

950
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3455
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]